Hvad er Iyengar® yoga

Iyengar® yoga er opkaldt efter grundlæggeren B.K.S. Iyengar.

Iyengar® yoga bygger på grundprincipperne fra Hatha Yoga Pradipika samt Patanjalis Yoga Sutras, som er nedskrevet for mere end 2500 år siden.

3 ting gør Iyengar® yoga unikt

Teknik – at holde en stilling samtidig med at man respekterer kroppens grænser.
Sekvens – at udføre stillingerne i en bestemt rækkefølge.
Timing – at holde stillinger kort tid i starten og længere tid når man har praktiseret i længere tid. Styrke og fleksibilitet og balance i både krop og sind.

Iyengar® yoga gør ofte brug af redskaber, herunder bælter, klodser, tæpper mf. for at hjælpe eleven sikkert ind i stillingerne og øge selve forståelsen for stillingerne.

tryk for at læse mere

Denne tilgang gør, at folk på trods af alder og sundhedstilstand, kan have glæde af en vedvarende praksis, der kan ruste os til at klare fysiske, mentale og emotionelle udfordringer.

Iyengar® yoga er din sikkerhed for undervisning af høj kvalitet.

Iyengar® lærere skal gennemgå en uddannelse på minimum 2 år samt have 6 års erfaring med Iyengar® yoga, før de kan gå til eksamen. Eksamen består af tre dele: 1) selvpraksis, 2) undervisning og 3) skriftlig(undervisning, filosofi og anatomi). Ved bestået eksamen modtager man et certifikat, der giver en lov til, at undervise i Iyengar® yoga. Hvert år skal man indsende dokumentation for vdereuddannelse, for at kunne beholde certifikatet og dermed retten til at undervise i Iyengar® yoga.

For mere information om Iyengar® yoga, besøg www.bksiyengar.com

 

ricki peger i mod en knap

Ny hos Ahimsa

Din sundhed er vigtig for os. Informer altid læreren om din sundhedstilstand og hvis der sker ændringer i denne. Dette bør altid ske inden undervisningen begynder.

Al deltagelse foregår på eget ansvar.

Kom til tiden

Du får mere ud af undervisningen når du kommer til tiden og samtidig forstyrrer du ikke de andre elever.

Vær stille

Vi ønsker at skabe en rolig atmosfære, hvor elever kan få ro til at fordybe sig i deres yogapraksis. Dæmpede samtaler kan foregå i forrummet.

 

Undgå parfume

Parfume og stærke dufte kan være til gene for elever med allergi.

Udstyr

Alt yogaudstyr forefindes i studiet. Du behøver derfor ikke at medbringe dit eget udstyr.

Medlemskab

Hos Ahimsa kan du vælge det medlemskab, som passer til dine behov.

Nye elever:
– Intro kort* (3-klip) KUN 225,-
* Gælder kun nye elever

Medlemskab:
– Drop-in (1-klip)
– Klippekort (5-klip og 10-klip)
– Månedskort (1 måned)

Privatundervisning

1:1 undervisning er en oplagt mulighed for dig, der ønsker fordybelse og afklaring af spørgsmål vedrørende din praksis.

Kontakt studiet pr. mail eller ved direkte kontakt, hvis du overvejer denne type forløb.

Firmaaftale

Ahimsa tilbyder firmayoga til større og mindre virksomheder.

For mange mennesker er stillesiddende arbejde en fast del af hverdagen.

Yoga kan være med til at nedsætte stress og øge koncentrationen, samt forbedre kropsholdningen. Og ifølge Sundhedsstyrelsen kan firmaordningerne have en positiv effekt på nedsættelse af sygefraværet samt stigning i produktiviteten.

Kontakt studiet pr. mail, hvis du overvejer denne type forløb.

Leje af lokaler

Yogastudiet udlejes til stille aktiviteter, herunder yoga, meditation, pilates, tai chi, osv.

Studiet består af entre, omklædning, sal, toilet og køkken, samt yogaudstyr der kan lejes mod et tillæg.

Salen kan rumme 18 elever.

Der er gulvarme i hele lejemålet.

Kontakt studiet pr. mail, hvis du overvejer at leje studiet.

Hvem er B.K.S. Iyengar?

B.K.S. Iyengar er grundlæggeren af Iyengar® yoga.

B.K.S. Iyengar betragtes som en af de førende yogalærere i verden. Han har en imponerende evne til at formidle yoga. Han har praktiseret og undervist i yoga i mere end 70 år. Han er grundlægger af Iyengar® yoga, som millioner af elever praktiserer på verdensplan.

B.K.S. Iyengar er født 14. december 1918 i Bellur, Indien. Han er en af de første elever af Sri T. Krishnamacharya, som introducerede ham for yoga, da han var 15 år. Han begyndte at undervise i 1936, efter at have studeret yoga hos hans guru Sri T. Krishnamacharya i Mysore, Indien. Han blev sendt til Pune, Indien, for at undervise i yoga.

B.K.S. Iyengar døde den 20. december 2014. Han drev Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI), som er beliggende i Puna, Indien. På instituttet underviser hans ældste datter Geeta, hans søn Prashant, samt hans barnebarn Abiata.

tryk for at læse mere

B.K.S. Iyengar har skrevet et utal af bøger om yogapraksis og yogafilosofi, herunder Light on Yoga, Light on Pranayama og Light on the Yoga Sutras of Patanjali.

B.K.S. Iyengar har modtaget stor ros og anerkendelse for at have udbredt kendskabet til yoga først i Indien og senere på verdensplan. Iyengar har fået tildelt ”Padma Vibhushan”, som er den anden højeste civile award i Indien. I 2004 placerede Time Magazine ham på listen over de hundrede mest indflydelsesrige personer i verden i dag. Tilbage i 1998 underviste han 800 af sine elever i en uge i anledningen af hans 80 års fødselsdag.